Повярвай на очите си

Органичен тор – кога да торим?

органичен торЗнаете ли, че най-подходящият сезон за торене с органичен тор е есента?

За оптимални резултати е необходимо да торите точно преди почвата да бъде обработена основно в дълбочина.

Според видът почва се счита, че средната норма за есенно наторяване е от 300 до 500 килограма полуразложен тор или компост (може и от червен калифорнийски червей) за всеки сто квадратни метра. Ако желаете да торите всяка година с органичен тор, то тогава количествто може да се намали малко над два пъти (100 – 200 кг за всеки 100 кв. м.).

В случай, че пропуснете есенното торене може да наторите през пролетта като за всеки декар се полагат по от 3.5 до 4.5 т. компост или от 3 до 3.5 т. разложен оборски тор.

За да избегнете ангажиментът по набавянето на оборски тор и компост, „Биохум“ Ви предлага четири уникални органични продукти:

АминоБест

Повишава значително количеството на добивите, благодарение на своя пълен набор от лесно усвоими растителни аминокиселини, микро и макро елементи, които спомагат за ускоряването на обмяната на веществата. Освен това продуктът спомага за по-икономичното използване на почвената влага, което спомага растенията да се справят много по-лесно с неблагоприятното действие на външните фактори.

БиоБест

Това е универсален биологичен тор, екстракт от компоста на ЧКЧ (Червен Калифорнийски Червей). Благодарение на специфичната технология на екстракция БиоБест се усвоява много повече от обикновените екстракти от ЧКЧ. Благоприятното му действие върху растенията се проявява и при третиране с минимални количества, но за оптимален ефект се препоръчва прилагане в норми 200-250 мл/дка.

БиоХум

Биохумус от ЧКЧ, без мирис, лесно ронлив и рохкав. Не подлежи на загниване като същевременно запазва свойствата си на органичен тор. Без патогени и вредни вещества или пък семена от плевели. БиоХум подобрява качеството на почвата като я прави рохкава и я предпазва от образуването на твърда и плътна кора, а това от своя страна подобрява водопропускливостта.

Хумиферт

Подобрява почвата и стимулира растежа на растенията.


Контакти