Повярвай на очите си

Сектор Калций

Сектор Калции

Състав

Показател Стойност
Аминокиселини и пептиди с ниско молекулно тегло 5%
Азот N (органичен) 0,8 – 1 %
Kалций / Ca EDTA 10 %
* EDTA % – процент спрямо целия обем, w/v

Течен органичен тор на базата на аминокиселини обогатен с калций в хелатна форма

Сектор Калций е течна формула на базата на аминокиселини и пептиди с ниско молекулно тегло в комбинация с усвоим калций ЕДТА. Това го прави уникален по рода си. Аминокиселините са получени чрез ензимна хидролиза на богат на протеин растителен компонент за хранителни цели (без ГМО). Тази формула е подходяща за стимулиране на крайните фази на растеж и плододаване,които са свързани с натрупване на голямо количество растителна маса. Недостигът на калций се изразява чрез некроза на листните върхове, навити листа, локални вегетационни некрози. Също така намалена твърдост на плода, поява на тъмни петна и влошена трайност.

При високо съдържание на азот или калий в плода и при големи плодове често настъпва недостиг на калций. Калцият е жизнено необходим на растящите растителни органи и особено на плодовете, подобрявайки тяхната здравина, вкус, цвят, трайност. При нужда за зеленчукови или други култури се комбинира с подходяща органична или минерална добавка от серията “Сектор”.

Дозировка и приложениеЛистно прилагане (пръскане):
  • 200-250 мл на дка в подходящите фази за зеленчуци, зърнено-бобови и зърнено-житни култури, тютюн, картофи, дини, тикви, лекарствени и подправни растения, цветя, фуражни растения и затревени площи. Препоръчителен работен разтвор 15-25 л.
  • 250-300 мл на дка за трайни насаждения. Препоръчителен работен разтвор – 25- 50 л За ягодоплодни е около 250 мл/дка при работен разтвор 20-30 л.
Капково напояване или поливане: 2 л на един тон вода при разход на работния разтвор 5 л на линеен метър (около 2,5 л/дка), като се полива в близост до корена, а не директно върху растението. Фертигация и хидропоника: 2-2,5 мл/л (около 3 л/дка) Преди употреба е необходимо продукта да се разклати добре. Съвместим е с общоприетите препарати за растителна защита и останалите торове от серия “Сектор”. Преди употреба е необходимо продукта да се разклати добре. Съвместим е с общоприетите препарати за растителна защита. и останалите торове от серия “Сектор”.Приложени документи

Контакти