Повярвай на очите си

Сектор Старт

Сектор Старт-течен тор

Състав

Показател Стойност
Аминокиселини и пептиди с ниско молекулно тегло 8%
Азот /общ/ 3,9 – 4,7 %
N /органичен/ 1,4 – 1,7 %
N /неорганичен/ 2,5 – 3 %
Фосфор /P2O5/ 8,7 – 10 %
Kaлий /K2O/ 2,6 – 3,2 %
B 0,013 – 0,015%
Cu * 0,007 – 0,01%
Fe * 0,1 – 0,12 %
Mn * 0,04 – 0,05 %
Zn * 0,03 – 0,04 %
Mo 0,025 – 0,004 %
 

ТЕЧЕН ОРГАНИЧЕН ТОР ЗА НАЧАЛНА ФАЗА НА ВЕГЕТАЦИЯ

Сектор Стaрт е течен тор на базата на аминокиселини и пептиди с ниско молекулно тегло, съчетани с балансирана комбинация от макро и микроелементи. Аминокиселините са получени чрез ензимна хидролиза на богат на протеин растителен компонент за хранителни цели (без ГМО). Aминокиселините сa съществени зa осигурявaне нa бърз рaстеж нa нaдземнaтa чaст и коренa нa културите. Те сa трaнспортнaтa формa нa aзотa, усвоен от корените, изгрaждaт ензимите, фитохормони и структурните белтъци, подобрявaт устойчивосттa спрямо aбиотичен и биотичен стрес. Продуктът нaй-силно влияе в нaчaлните фaзи нa рaстеж и рaзвитие – преди, по време нa или след рaзсaждaне. Отличaвa се с високо съдържaние нa фосфор. Подходящ е за всички видове култури зa пръскaне във фaзa „2-4“ лист зa осигурявaне нa ускорен рaстеж нa нaдземнaтa чaст и коренa.

Сектор старт в комбинация със Сектор Хит

 

Сектор с цинкС повишено съдържание на Цинк

Цинкът изпълнява важна роля в метаболизма на растенията и е важен компонент на множество ензими,така той участва в синтеза на РНК и в белтъчната обмяна. Оказва влияние върху фотосинтезата, дишането, биосинтезата на хлорофила, фосфорния, азотния и въглехидратния обмен. При недостиг на цинк, образуването на белтъчини е намалено и се натрупват нитрати. Получават се затруднения в обмяната на фосфати и синтеза на скорбяла, растенията са със забавен растеж, слабо братене, дребнолистие, поява на бледи и жълтеникави петна, хлороза, кафяви петна по листата и други. В хранителната среда по-големи количества цинк се съсредоточават в корените, по-малки в стъблата и най-малки в листата, затова липсата му се компенсира много добре чрез листно торене.

При недостиг на Цинк:

За царевица, зърнено-житни, маслодайни култури (слънчоглед, рапица), овощни, лозя, ягодоплодни (ягоди, малини), оранжерийни, зеленчукови, картофи, фасул, соя, люцерна, детелина и всички случаи на цинкова хлороза.

Сектор с борС повишено съдържание на Бор

Основната функция на Бора е свързана с образуването на растителните тъкани, цветните органи, цъфтежа, оплождането, постъпването на минерални елементи в растенията, с обмяната на въглехидратите, белтъчините и нуклеиновите киселини. При недостиг на Бор, се нарушава нормалния обмен на въглехидрати, потиска се синтеза на белтъчините, спира възобновяването на тъканите, намалява съдържанието на витамин С, витамин В1 и рибофлавин.Това води до увреждане на корените, вегетационните връхчета и младите листа. Те са деформирани, наблюдават се образувания по стеблата и плодовете, удебеляване на стъблото и листата, изсъхване на растящите части. Плодовете не се опрашват и оплождат, а семената и плодовете окапват рано.

При недостиг на Бор:

За маслодайни култури (слънчоглед, рапица) царевица, зърнено-житни, картофи, цвекло, зелеви, бобови (люцерна, детелина) и други.

Сектор с желязоС повишено съдържание на Желязо

Ролята на желязото в растителния организъм е свързана пре- димно с различни аминокиселини, белтъци и други биополимери. То се съдържа в малки количества в растенията, и е необходимо за тяхното хранене, процесите фотосинтеза и дишане. В големи количества, желязото се натрупва във вегетативните органи. Растенията използват желязото в малки количества, но през целия си вегетационен период.

При недостиг на желязо, растенията заболяват от желязна хлороза. Липсата му първо се забелязва при младите листа. При по-тежка форма на недостиг листата избледняват силно.

При недостиг на Желязо:

За лозя, овощни, розоцветни (маслодайни рози) и всички случаи на желязна хлороза.

Дозировка и приложение

Листно прилагане (пръскане):

  • 200-250 мл на дка в подходящите фази за зеленчуци, зърнено-бобови и зърнено-житни култури, тютюн, картофи, дини, тикви, лекарствени и подправни растения, цветя, фуражни растения и затревени площи. Препоръчителен работен разтвор 15-25 л
  • 250-300 мл на дка за трайни насаждения. Препоръчителен работен разтвор – 25-50 л. За ягодоплодни е около 250 мл/дка при работен разтвор 20-30 л

Капково напояване или поливане:

2 л на един тон вода при разход на работния разтвор 5 л на линеен метър (около 2,5 л/дка), като се полива в близост до корена, а не директно върху растението.

Фертигация и хидропоника:

2-2,5 мл/л (около 3 л/дка)

Приложени документи

Контакти