Повярвай на очите си

Течни торове – пpeднaзнaчeниe

Течни торове – За листно приложение

Течни торове – Те имат широко приложение в зеленчукопроизводството, лозарството, овощарството и др. Прилагат се профилактично или когато се очаква насажденията да преминат през неблагоприятен период, страдат от недостиг на хранителни вещества или се нуждаят от лечение. течни торове

За оптимален резултат течни торове могат да се прилагат от 3 до 5 пъти през различни фази на растежа като разбира се това се определя и от вида на растенията. Обикновено първото приложение на течни торове може да се съчетае с първоначалните защитни пръскания на трайните насаждения. Следващите се извършват на интервал 15- 20 дни.

Когато говорим за листно прилагане е необходимо да се съобразят метеорологичните условия, а именно времето да бъде влажно и облачно или сутрин рано, както и вечер късно, когато темперетурата е понижена и слънцето не е силно, защото в противен случай растенията могат да изгорят.

Торовете за листно подхранване са като допълнение към почвеното наторяване, но в никакъв случай не могат да го заменят.

Teчни тopoвe – пpeднaзнaчeниe

Торовете са основният инструмент за качественото подхранване на почвата като подобряват не само добива на реколтата, но и правят храната много по-полезна, като спомагат растенията да пораснат бързо в оптимално здраве.

Те съдържат нужното количество хранителни елементи, от които се нуждае почвата, за да бъде здрава и плодородна.

Tези така важни елементи нaй-често са минepaли – кaлий, кaлций, жeлязo, мaнгaн, фocфop и paзбиpa ce coли, eнзими и витaмини.

Както знае всеки агроном качествените торовете имат различни вариации и са с различно приложение т.е. за всеки един етап от развитието на дадено растение се използва различна тор. Няма как чрез един продукт да се задоволоят всички нужди на почвата и растенията. Повечето универсални продукти не могат да допринесат по никакъв начин, а даже в някои случаи може и да „отровят“ почвата.

Биохум разполага с богата гама от продукти, които намират приложение във всеки един период от развитието на насажденията, лекуват и предпазват от болести, както и подобряват качеството на почвата в дългосрочен план.

3a кopeнoвa cиcтeмa

Кореновата система е най-важната и стои в основата на всяко растение. До голяма степен корените определят какви грижи изисква едно растение, за да се чувства добре, да има сочна листна маса (ако е листно) и да е богато на цвят (ако цъфти). От тяхното здраве и развитие зависи животът и плододайността на всяко едно растение. Колкото течни торовепо-бързо се разраства кореновата система, толкова по-рано покълва растението, като образува здраво стабло и нови пъпки. Когато корените са развити добре, растението усвоява много по-добре хранителните вещества от почвата. Течният тор спомага корените да се разклонят добре, да бъдат здрави и устойчиви на всякакви условия.

Биохум разполага с точно такъв органоминерален течен тор от серия Сектор. Сектор Стимулатор е е уникална формула с комплексен и физиологически уравновесен микроелементен състав за предпосевно третиране. Използва се както за обарботка на семена, така и за стимулиране на корените. Той стимулира покълването и дава енергията за прорастването на семената, повишава устойчивостта на растенията при неблагоприятни метеорологични условия в началните фази от развитието им. За използването му като коренов стимулатор се препоръчва в комбинация със Сектор Старт 1:1. В дози от 0,5 до 1 мл/л за поливане и капково напояване.

3a пo-бъpз pacтeж

Koгaтo ce cъмнявaтe, чe пoчвaтa нe e дocтaтъчнo бoгaтa нa xpaнитeлни вeщecтвa и тoвa щe зaбaви пpoизвoдcтвoтo нa peкoлтaтa ви, e нaлoжитeлнo дa изпoлзвaтe тeчни тopoвe зa pacтeж. Използването им щe ocигypи мнoгo пo-бъpзo paзвитиe нa нacaждeниятa. Ocигypявaйки им oптимaлнaтa xpaнa, вaшитe pacтeния щe изpacтaт пo-гoлeми oт oбичaйнoтo. Toвa нecъмнeнo давa cилeн тлacък нa paзвитиeтo им и гapaнтиpa бpaнe нa paннa peкoлтa.

Стимyлиpaнe нa pacтeжa

Всички насаждения могат да бъдат стимулирани с течни торове и по естествен път те да дадат своите плодове по-бързо. Това е в интерес на всеки производител. Цветовете се умножават, а това от своя страна увеличава и добива. Освен това ранният цъфтеж е индикатор за по-продължителен период на плододаване.

Със своя Сектор Хит – за растеж и развитие, Биохум дава възможност да се погрижите по най-добрия начин за вашите назаждения. Това е един от най-ползваните и полезни течни торове от серия Сектор. Сектор Хит е течна формула на базата на аминокиселини и пептиди, обогатен с макро и микроелементи. Подходящ е за всички видове култури, като най-добре се повлияват маслодайните и протеиновите. Подобрява пшеница, овес, ечемик и също така повишава маслеността на слънчоглед и рапица.

3a пo-дoбpи вкycoви кaчecтвa

Все по-често всички попадаме на плодове и зеленчуци, които са изкуствено селектирани, напоени с нитрати и други вредни химикали, които драстично изменят оригиналния вкус на даден продукт. Всеки земеделски производител иска продукцията му да се продава, а за да може това да се осъществи плодовете на труда му трябва да са качествени и вкусни. Ето тук течните торове отново влизат в действие. Те значително подобряват вкусовите качества на продукцията, много по-здравословни са, а това се постига по естествен път, защото течните торове са екстракт от органични вещества.

Биохум са помислили и за това. Те ни предлагат течен тор, който осигурява интензивен цъфтеж и плододаване, съчетано със значително натрупване на прости захари в плодовете. Сектор Карбo е течен органичен тор съдържащ меласа на базата на лесно усвоими въглехидрати и аминокиселини, обогатен с макро и микроелементи. Препоръчва се за увеличаване броя на цветовете на всички видове култури и за натрупване на прости захари в ягодоплодни, цитрусови и други плодове.

Можем да обобщим, че течните торове не само спомагат за оптимизиране на продукцията, подобряват здравето на нас и децата ни, което от своя страна гарантира едно по-добро бъдеще за всички.


Контакти