Повярвай на очите си

Сектор Хит

Сектор Хит-течен органичен тор

Състав

Показател Стойност
Азот /общ/ 4,7 – 5,7%
N /органичен/ 1,4 – 1,7%
N /неорганичен/ 3,3 – 4,0 %
Фосфор /P2O5/ 2,2 – 2,7%
Kaлий /K2O/ 7,6 – 9,2%
Maгнезий /MgO 0,8 – 1%
Сяра /SO4/ 5,6 – 6,9%
B 0,055 – 0,075%
Cu* 0,027 – 0,035%
Fe* 0,36 – 0,45%
Mn* 0,8 – 1,00 %
Zn* 0,12 – 0,14%
Mo 0,012 – 0,014 %
* EDTA % – процент спрямо целия обем, w/v
 

ТЕЧЕН ОРГАНИЧЕН ТОР ЗА РАСТЕЖ И РАЗВИТИЕ

Сектор Хит е течна формула на базата на аминокиселини и пептиди с ниско молекулно тегло, съчетани с балансирана комбинация от макро и микроелементи. Аминокиселините са получени чрез ензимна хидролиза на богат на протеин растителен компонент за хранителни цели (без ГМО). Съотношението на макро и микроелементите е ориентирано за стимулиране на крайните фази на растеж и плододаване, които са свързани с натрупване на голямо количестно растителна маса. Подходящ е за всички видове култури. Особено добре се повлияват маслодайните и протеиновите култури както поради наличието на аминокиселини, така и с високото си съдържание на сяра, бор, манган, желязо и други елементи. При нужда за зеленчукови или други култури се комбинира с подходяща минерална добавка от серия „Сектор”. При използване в началото на плододаване за по-голям резултат при протеиновите култури е препоръчително да се комбинира с високоазотна добавка.

Сектор Хит в комбинация с Сектор Старт

Сектор Хит + ЦинкС повишено съдържание на Цинк

Цинкът изпълнява важна роля в метаболизма на растенията и е важен компонент на множество ензими,така той участва в синтеза на РНК и в белтъчната обмяна. Оказва влияние върху фотосинтезата, дишането, биосинтезата на хлорофила, фосфорния, азотния и въглехидратния обмен. При недостиг на цинк, образуването на белтъчини е намалено и се натрупват нитрати. Получават се затруднения в обмяната на фосфати и синтеза на скорбяла, растенията са със забавен растеж, слабо братене, дребнолистие, поява на бледи и жълтеникави петна, хлороза, кафяви петна по листата и други. В хранителната среда по-големи количества цинк се съсредоточават в корените, по-малки в стъблата и най-малки в листата, затова липсата му се компенсира много добре чрез листно торене.

При недостиг на Цинк:

За царевица, зърнено-житни, маслодайни (слънчоглед, рапица), овощни, лозя, ягодоплодни (ягоди, малини), оранжерийни, зеленчукови, картофи, фасул, соя, люцерна, детелина и всички случаи на цинкова хлороза.

Сектор Хит + БорС повишено съдържание на Бор

Основната функция на Бора е свързана с образуването на растителните тъкани, цветните органи, цъфтежа, оплождането, постъпването на минерални елементи в растенията, с обмяната на въглехидратите, белтъчините и нуклеиновите киселини. При недостиг на Бор, се нарушава нормалния обмен на въглехидрати, потиска се синтеза на белтъчините, спира възобновяването на тъканите, намалява съдържанието на витамин С, витамин В1 и рибофлавин. Това води до увреждане на корените, вегетационните връхчета и младите листа. Те са деформирани, наблюдават се образувания по стеблата и плодовете, удебеляване на стъблото и листата, изсъхване на растящите части. Плодовете не се опрашват и оплождат, а семената и плодовете окапват рано.

При недостиг на Бор:

За маслодайни (слънчоглед, рапица) царевица, зърненожитни, картофи, цвекло, зелеви, бобови (люцерна, детелина) и други.

Сектор Хит + ЖелязоС повишено съдържание на Желязо

Ролята на желязото в растителния организъм е свързана предимно с различни аминокиселини, белтъци и други биополимери. То се съдържа в малки количества в растенията, и е необходимо за тяхното хранене, процесите фотосинтеза и дишане. В големи количества, желязото се натрупва във вегетативните органи. Растенията използват желязото в малки количества, но през целия си вегетационен период.

При недостиг на желязо, растенията заболяват от желязна хлороза. Липсата му първо се забелязва при младите листа. При по-тежка форма на недостиг листата избледняват силно.

При недостиг на Желязо:

За лозя, овощни, розоцветни (маслодайни рози) и всички случаи на желязна хлороза.

Дозировка и приложениеЛистно прилагане (пръскане):
  • 200-250 мл. на дка в подходящите фази за зеленчуци, зърнено-бобови и зърнено-житни култури, тютюн, картофи, дини, тикви, лекарствени и подправни растения, цветя, фуражни растения и затревени площи. Препоръчителен работен разтвор 15-25 л.
  • 250-300 мл. на дка за трайни насаждения. Препоръчителен работен разтвор – 25- 50 л. За ягодоплодни е около 250 мл/дка при работен разтвор 20-30 л.
Капково напояване или поливане: 2 л. на един тон вода при разход на работния разтвор 5 л на линеен метър (около 2,5 л/дка), като се полива в близост до корена, а не директно върху растението. Фертигация и хидропоника: 2-2,5 мл/л (около 3 л/дка). Съвместим е с общоприетите препарати за растителна защита и останалите торове от серия “Сектор” Условия на съхранение: В оригинална опаковка на сухо и проветриво място, без контакт със светлина; далеч от огън и контакт с киселини и основи.Приложени документи

Контакти